Vrijwilliger worden?

Vrijwilliger worden?

Workshops en gastlessen

We verzorgen veel workshops en gastlessen in het onderwijs. Voor sommige van deze lessen werken we graag samen met ervaringsdeskundigen. We gaan bij ons onderwijsaanbod altijd uit van de kracht van de ontmoeting. Daarom zijn vrijwilligers bij ons altijd welkom!

 

Taken en werkzaamheden

Voor onze werkvorm Mystery Guest zoeken wij mensen met een verhaal dat te maken heeft met discriminatie, op welke grond dan ook. Voorbeelden van vrijwilligers die bij ons hebben gewerkt: iemand die met racisme te maken had, iemand die dakloos is geweest of iemand die met genderdiscriminatie van doen had. Het gaat vaak om personen die door anderen als 'anders' worden gezien.

Naast Mystery Guest doen we ook de workshops Gevlucht. Hiervoor zoeken we mensen met die in het verleden gevlucht zijn naar Nederland.

Samen met de professionele educatiemedewerker ga je op pad langs scholen, van basisonderwijs tot MBO en HBO. Aan de hand van een introductie over het onderwerp en vragen die de leerlingen aan jou zullen stellen, ga je het gesprek aan.

 

Vaardigheden en kwaliteiten

Goed kunnen vertellen over jouw ervaring, maar ook goed kunnen luisteren naar wat de leerlingen vragen, is belangrijk. Gespreksvaardigheden staan voorop, maar je bent nooit alleen. Onze medewerkers begeleiden het gesprek en sturen indien nodig bij. Ook is het mogelijk om ingewerkt te worden en vooraf mee te kijken bij andere vrijwilligers. En het is ook niet nodig om perfect Nederlands te kunnen spreken.

 

Interessant of leuk aan deze vacature

Je spreekt veel mensen, je leert ze iets. Jouw ervaring kan een ander de ogen doen openen om discriminatie te voorkomen. Stereotypen en vooroordelen worden op deze manier teruggebracht.

 

Doe jij mee? Je kan bellen of mailen: info@discriminatiemeldpunt.nl of 050-5498702.