Gevlucht!

Gevlucht!

Twee mensen die elkaar niet kennen gaan met elkaar in gesprek. De één is geboren en getogen in Nederland, de ander is recent gevlucht uit oorlogsgebied...

Voor veel mensen is dit letterlijk de eerste keer dat ze een vluchteling in de ogen aankijken. Iedereen kent de recente problemen in landen als Syrië, maar heb je ooit echt een gesprek gevoerd met iemand die heeft moeten vluchten voor zijn of haar leven? Voor veel mensen is het antwoord: 'nee'.

'Gevlucht' is een workshop waarin een voorlichter van DMG samen komt met een gast: iemand die gevlucht is vanuit oorlogsgebied. De deelnemers werken in groepen aan mooie vragen die gesteld kunnen worden aan de gast. Maar het is geen interview! De gast heeft zelf ook vragen voor de deelnemers. Op deze manier ontstaat een levendige interactie, die ook vooral gericht is op verbinding in plaats van op verschillen.

'Gevlucht' is geïnspireerd op de schitterende documentaire 'The Island of All Together', waarin de documentairemakers toeristen en vluchtelingen op Lesbos met elkaar in contact brengt. De gesprekken die door hen gevoerd zijn, hebben in sommige gevallen zelfs geleid tot vriendschappen, tot de dag van vandaag.

Geschikt voor:

Basisonderwijs, middelbaar onderwijs, MBO, HBO, bedrijven, instellingen en verenigingen

Tijdsduur:

Circa 75-90 minuten