Tolerantie Test

Hoe tolerant ben jij? En ben je ten opzichte van de ene groep personen misschien toleranter dan ten opzichte van andere groepen? Tijdens de Tolerantie Test kom je erachter! Deze voorlichting gaat op een speelse wijze in op stereotypes en vooroordelen, want deze liggen vaak ten grondslag aan discriminatie.

De voorlichting is interactieve vorm van het bespreekbaar maken van vooroordelen en discriminatie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, korte filmpjes en verhalen worden leerlingen bewuster gemaakt van hun eigen vooroordelen. Want ga je altijd af op je eerste indruk en blijf je daarbij, of vraag je je af of deze indruk eigenlijk wel terecht is? Tijdens de Tolerantie Test gaan leerlingen met dit thema aan de slag. Niet alleen met de Tolerantie test zelf, maar ook door middel van andere lesonderdelen. Zo spelen we samen een korte Vooroordelen Quiz, waarbij leerlingen aan de hand van foto's moeten raden welke eigenschap/beroep/afkomst hoort bij welk persoon.

Een voorlichter van Discriminatie Meldpunt Groningen laat je in deze workshop de valkuilen en vooroordelen ontdekken. Hierbij speelt het verschijnsel 'stereotype' een belangrijke rol. Door interactie met de groep en bespreken van de Tolerantie Test, houdt de voorlichter de leerlingen een spiegel voor.

 

Geschikt voor:

Basisonderwijs, middelbaar onderwijs en MBO

Tijdsduur:

Circa 90 minuten