Nieuwe naam: WAARD

WAARD kenniscentrum voor inclusie

Er verandert veel in Nederland als het gaat om antidiscriminatiebureaus. Zo zijn we inmiddels, samen met al onze collega's in het land, sinds 1 januari 2024 samengebracht onder de naam Discriminatie.nl. Voor onze regio geldt dat we onze klachtbehandeling inmiddels uitvoeren onder de naam Discriminatie.nl Groningen.

Maar wij doen zoveel meer dan alleen klachtbehandeling! Dagelijks bezoeken we scholen en instellingen om gastlessen, worshops en trainingen te verzorgen. De onderwerpen hebben allemaal te maken met ongelijke behandeling, maar toch lopen de thema's flink uiteen. Zo hebben we workshops over vooroordelen en stereotypes, maar ook ook thema's als seksueel grensoverschrijdend gedrag en het Groningse slavernijverleden komen bij ons veel aan bod. Daarnaast zijn we actief in het meedenken in beleids- en organisatieadvies op het gebied van inclusie en diversiteit.

Om ervoor te zorgen dat we ook al deze mooie onderdelen van ons werk goed kunnen uitvoeren in onze provincie, past ons een andere naam. En dat is geworden: WAARD, kenniscentrum voor inclusie. Daarnaast blijven we uiteraard Discriminatie.nl Groningen voor inwoners die te maken hebben gehad met discriminatie. Op deze wijze gaan WAARD en Discriminatie.nl Groningen samen opnieuw de provincie in.

Vanaf 10 juni 2024 kunt u ons vinden via www.wijzijnwaard.nl