Webinar 'Inclusie op de werkvloer'

Webinar 'Inclusie op de werkvloer'

19 maart van 11.00-12.00 uur

 

Diversiteit en inclusie: hoe krijg ik dat op de werkvloer?

Een informatief webinar met inzichten over de reikwijdte van diversiteit

 

In de week voorafgaand aan de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatieorganiseert Discriminatie Meldpunt Groningen een aantal activiteiten om stil te staan bij het fenomeen racisme en discriminatie. Dit webinar is tot stand gekomen in samenwerking met de provincie Groningen en de Vereniging van Groninger Gemeenten. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken licht tijdens het webinar via een korte videoboodschap het belang van dit onderwerp toe.

 

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor bestuurders, beleidsmakers, werknemers, woon-, zorg- en welzijnsprofessionals en andere belangstellenden.

 

Waar gaat “diversiteit en inclusie: hoe krijg ik dat op de werkvloer?” over?

Tijdens dit webinar staan we stil bij soms ogenschijnlijke kleine verschillen die groots uit kunnen pakken. Hoe is het bijvoorbeeld om binnen een organisatie bekend te staan als degene die niet alles kan lezen of een aangepaste werkplek nodig heeft? Wat zijn de valkuilen in collegiale gesprekken over racisme of vrouw of man zijn. Maar ook: wat werkt als je beleid maakt gericht op diversiteit en inclusie?

 

Voordat we de theoretische kennis en uitdagingen induiken, staan we stil bij de publicatie van het boek Verhalen van Nu, welke op 19 maart symbolisch zal worden overhandigd aan gedeputeerde Tjeerd van Dekken. Het boek zal provincie breed verspreid worden op openbare plekken, zodat zoveel mogelijk mensen het kunnen lezen.

 

In het theoretische deel gaan we dieper in op de effecten van racisme en discriminatie en hoe dit er in de provincie Groningen uitziet. Aan de hand van bij ons bekende casuïstiek besteden we aandacht aan kansen op de arbeidsmarkt. Tenslotte zullen we ook ingaan op welke stappen, groot en klein, er genomen kunnen worden om aan de slag te gaan om meer gelijkheid te bevorderen en racisme en discriminatie tegen te gaan.

 

Aanmelden?

Voor het Webinar wordt er gebruik gemaakt van het programma ‘Webinargeek’. U hoeft hiervoor niks te downloaden. U kunt zich eenvoudig via deze link aanmelden: https://discriminatie.webinargeek.com/diversiteit-en-inclusie-hoe-krijg-ik-dat-op-de-werkvloer.

 

Organisator

Dit Webinar is ontwikkeld door Discriminatie Meldpunt Groningen in samenwerking met Provincie Groningen en Vereniging van Groninger gemeenten. Het Webinar maakt deel uit van het project ‘Verhalen van Nu’.

 

Voor verdere informatie of vragen kunt u mailen naar info@discriminatiemeldpunt.nl.