Verhalen van Nu

Verhalen van Nu

 

“Vanaf 11 maart 2020 raast het coronavirus door ons land met alle maatregelen en gevolgen van dien. In deze tijd -van social distancing- lijkt elkaar helpen vanzelfsprekend en onvoorwaardelijk. Toch zijn er ook verhalen van mensen die vergeten worden, zichzelf onvoldoende zichtbaar kunnen maken of juist een beetje onzichtbaar willen zijn. Bij deze inwoners hoort een verhaal. Wie het verhaal kent, kent een stukje meer van de situatie en daarmee de persoon. Oftewel: bekend maakt bemind.”

Daarmee was ‘Verhalen van Nu’ geboren. In samenwerking met de Groninger gemeenten en de Provincie Groningen is het project van start gegaan. Het project is een manier om provinciaal zichtbaar te maken wie iemand is. Door iemand een gezicht en een podium te geven komt zijn/haar verhaal tot leven. Je leert iemand door een interview een beetje kennen. Hiermee ontdekken mensen wat ze gemeen hebben met elkaar, in plaats van te focussen op de verschillen. Juist in deze tijd is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden, want als de samenleving op scherp staat kan dat discriminatie in de hand werken. Een manier om discriminatie te voorkomen is bewustwording.

Het project is op dit moment in volle gang. Door verschillende vrijwilligers zijn er verhalen opgehaald uit de stad en provincie. Alle verhalen komen uiteindelijk op onze social media kanalen terecht, dus hou het in de gaten! Daarbij laten we aankomend jaar een boekje uitbrengen waarin de verhalen gebundeld zullen worden.

Het Dagblad van het Noorden was ook erg enthousiast over het project. Om die reden hebben zij de afgelopen weken een verhalenreeks in de krant gepubliceerd. Heb je de verhalen nog niet kunnen lezen? Hier zijn alle gepubliceerde verhalen te vinden (enkel voor abonnees)!