Publicatie Verhalen van Nu

Publicatie Verhalen van Nu

Verhalen dicht bij huis, over racisme en discriminatie

Het eerste exemplaar van de publieksuitgave Verhalen van Nu is vanmorgen, 19 maart 2021, gepresenteerd. Het boek met openhartige verhalen van Groningers, over racisme en discriminatie, is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Vereniging van Groninger Gemeenten, het Discriminatie Meldpunt Groningen en de provincie Groningen.

Stilstaan bij racisme en discriminatie

Het boek is vandaag uitgebracht, omdat het een periode is waarbij extra wordt stilgestaan bij racisme en discriminatie. Verhalen van Nu is ontstaan vanuit de gedachte dat iedere gemeente in Groningen streeft naar een omgeving waar alle inwoners mee kunnen doen, ongeacht achtergrond, status, geslacht, leeftijd en andere kenmerken en omstandigheden.

 Bekend maakt bemind

Bij iedere inwoner hoort een verhaal. Wie het verhaal kent, kent een stukje van de persoon en van de omgeving waarin we met elkaar leven. Oftewel: bekend maakt bemind. Tegen de achtergrond van de huidige tijd vertellen mensen (die net een stapje harder moeten lopen om mee te kunnen doen) hun verhaal. Maar ook mensen die je niet dagelijks treft vertellen hun verhaal.

 Openbare plekken

Het boek Verhalen van Nu is vanaf april 2021 overal in de provincie Groningen te vinden. Ze liggen -met inachtneming van de coronamaatregelen- op openbare plaatsen zoals gemeentehuizen, bibliotheken en dorps- en buurthuizen, zodat de verhalen overal en door iedereen te lezen zijn. Het boek is ook digitaal beschikbaar!

KLIK HIER OM HET BOEK TE LEZEN!