Workshops op maat voor Alfa-college

Workshops op maat voor Alfa-college

DMG gaat in 2017 een workshop op maat introduceren binnen het Alfacollege. Basis hiervoor is onze bestaande workshop 'De Gekleurde Bril'. De workshop is gebaseerd op het concept ‘Brown Eyes, Blue Eyes’ van Jane Elliott. Zij liet na de moord op Martin Luther King in 1968 haar klas ervaren wat discriminatie is. Dit deed zij door een dag kinderen op basis van hun oogkleur te scheiden in twee groepen: bruinogigen en blauwogigen. De bruinogigen kregen alle privileges en zij hadden het gevoel superieur te zijn. De blauwogigen werden benadeeld. Het experiment had enorme impact op de kinderen in zowel hun gedrag als prestaties.
De workshop die DMG gaat geven is op maat gemaakt en zal de leerlingen in een lichte vorm laten ervaren hoe het is om benadeeld te worden of juist om superieur te zijn. Dit gebeurt op een interactieve manier in combinatie met een film, theorieën en nabespreking. Onze workshop heet 'De Gekleurde Bril'.

 

Meer weten over deze workshop? Lees dan hier verder voor meer informatie. Deze workshop bieden we in verschillende varianten aan, zodat de workshop inzetbaar is van de basisschool tot aan het hoger onderwijs.